Târgul de toamna “Produs în Bucovina” 13-15 Octombrie

Târgul de toamna “Produs în Bucovina” 13-15 Octombrie

Prima ediție a Târgului de toamnă Produs de Cluj și Bucovina

Organizat pentru prima dată la Cluj-Napoca, Târgul de toamnă “Gustă din Bucovina și Ardeal”, a cucerit inimile vizitatorilor atât prin calitatea produselor expuse cât și prin aspectul general al evenimentului. Mii de clujeni au trecut pe la standurile amenajate pe platoul Sălii sporturilor și au vizionat spectacolele folclorice oferite de bucovineni.

La evenimentul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute au participat 55 de producători și artizani clujeni și suceveni, mici fermieri și întreprinzători locali din cele două zone etnofolclorice. Bucovinenii au adus la Cluj Napoca o gamă variată de brânzeturi de oaie și de vacă, preparate din carne, dulcețuri, produse de patiserie, murături, miere de albine și produse apicole, costume populare și articole de artizanat. De mare succes s-au bucurat stânele tradiționale amplasate în târg, vizitatorii putând vedea interiorul acestora, dar s-au și delectat cu balmoș, tocăniță de ciuperci sau cu sarmale preparate la foc de lemn chiar la fața locului.

“Considerăm că acest eveniment a demonstrat că autenticul și tradiția sunt la mare căutare și apreciate, indiferent de zona geografică de unde provin. De remarcat faptul că au fost extrem de prețuite nu doar produsele aduse de oaspeții noștri din Bucovina, care reprezentau un element de noutate, ci și cele expuse de partenerii clujeni ai Consiliului Județean și ai Asociației Produs de Cluj. Credem că sucesul acestui târg este dovada faptului că proiectele noastre sunt viabile și crează premise pentru multiple colaborări viitoare între administrațiile locale care se implică efectiv, nu doar laudativ, în păstrarea și promovarea tradiției și în sprijinirea micilor întreprinzători privați, motoare ale economiei locale”, apreciază domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Târgul de toamnă “Gustă din Bucovina și Ardeal” a fost organizat de Asociațiile Produs de Cluj și Produs în Bucovina, în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj Napoca și în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina.

Peste două săptămâni, Consiliul Județean Cluj și Asociația Produs de Cluj vor participa la Suceava la ediția locală a târgului de toamnă.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial