Asociaţia Produs de Cluj, prezentă la Bucureşti

INFORMARE  DE  PRESĂ

Ref: Asociaţia Produs de Cluj, prezentă la Bucureşti

 

Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri. Desfăşurat la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, evenimentul a reunit circa 150 de meşteşugari specializaţi în confecţionarea de artizanat, 18 dintre aceştia fiind clujeni.

“Pe lângă târgurile pe care le organizăm pe cont propriu, în fiecare an ne străduim să ne asigurăm participarea la cele mai importante evenimente dedicate micilor meşteşugari şi producători desfăşurate în ţară. Credem că prezenţa la aceste manifestări expoziţionale este necesară în primul rând pentru a promova tot ceea ce are judeţul nostru mai valoros în domeniul meşteşugurilor, artizanatului şi al produselor tradiţionale. Pe de altă parte, târgurile naţionale reprezintă un bun prilej de a realiza relaţii noi sau de a le consolida pe cele existente în domeniul susţinerii şi promovării culturii populare”, consideră Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă la târg cu artizani care au expus costume populare, obiecte de lemn, împletituri, bijuterii confecţionate manual, păpuşi din ceramică îmbrăcate în port popular, ţesături, obiecte de marochinărie, articole de îmbrăcăminte şi ceramică. Delegaţia clujeană a meşteşugarilor a fost completată de ansamblul de dansuri “Mugurelul” al Universităţii Babeş Bolyai.

Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri  a fost organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Agenția pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Bucureșți. Asociaţia Produs de Cluj a fost partener pentru a şasea oară la organizarea unei ediţii ale târgurilor dedicate meşteşugurilor tradiţionale, scopul fiind acela de a stimula dezvoltarea meşteşugurilor şi a micii industrii din România, dar şi protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial