Prima ediţie a Târgului Produs de România

COMUNICAT  DE  PRESĂ

Ref: prima ediţie a Târgului Produs de România

 

Peste 150 de expozanţi, mici producători şi artizani din toate zonele ţării s-au renit la sfârşitul săptămânii trecute la târgul „Produs de România”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Cluj prin Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj Napoca.

„Produs de România a adus la Cluj Napoca câte un pic din cultura populară şi din tradiţia locală a fiecăre zone etnografice a ţării. A fost un adevărat regal de gust, culoare şi sunet, practic a fost greu să decizi care stand este mai frumos, care produse e obligatoriu să le ai în cămară şi care recital nu trebuie ratat. Niciodată clujenii nu au avut parte de o ofertă atât de bogată şi diversificată, niciodată un târg nu a adunat atât de mulţi vizitatori. Pe de altă parte, reacţiile oaspeţilor noştri din ţară, prezenţi pentru prima oară la un eveniment organizat de noi, ne-au făcut mândri de proiectul nostru şi au confirmat faptul că asemenea manifestări expoziţionale sunt necesare deoarece nu doar că oferă micilor întreprinzători ocazia de a-şi prezenta produsele, ci creează şi condiţiile ca oameni care trăiesc în colţuri de ţară, la distanţe mari unii de alţii, să se cunoască, să relaţioneze şi să stabilească viitoare colaborări de afaceri. Felicitări tuturor care au fost parte a acestui proiect, mai ales expozanţilor care ne-a onorat cu prezenţa lor!”, a declarat domnl Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La târgul Produs de România au fost expuse produse alimentare preparate de mici întreprinzători, şi certificate ca fiind tradiţionale, din Dobrogea, Banat, Molova, Transilvania şi Republica Moldova. Vizitatorii au avut la dispoziţie cârnaţi, muşchi şi şuncă afumate, slănină sau jumări, caş, caşcaval, telemea, urdă, brânză de burduf, preparate din peşte, vinuri din podgorii celebre şi o paletă extrem de variată de conserve din fructe şi legume. La rândul lor, artizani cunoscuţi a adus costume populare traiţionale, ceramică de Corund şi Marginea, obiecte din piele, împletituri din lână, cânepă şi paie, sculpturi în lemn şi decoraţiuni. Prezenţe deosebite a fost partenerii noştri de la Asociaţia Produs în Bucovina, ale căror standuri s-au evidenţiat nu doar prin aspect, ci şi prin calitatea preparatelor aduse la Cluj Napoca. O prezenţă inedită a reprezentat-o şi Asociaţia Produs de Hînceşti in Republica Moldova, organizaţie aflată la prima sa vizită în Transilvania. Ambele asociaţii a fost însoţite de şefii administraţiilor judeţene, respectiv Gheorghe Flutur si Ghenadie Buză.

Artişti de renume, reprezentantivi pentru fiecare provincie istorică, au prezentat spectacole folclorice de excepţie, clujenii onorând fiecare moment artistic chiar dacă seara temperatura era destul de scăzută.

 

 

Apariţii media:

https://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/targ-produs-de-romania-la-cluj-peste-140-de-comercianti-aduc-produse-pentru-camara-de-iarna–178539.html

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial