Home / 0
Loading Events
  • This event has passed.
25 May Sunday

Medias

25 May 2018, 00:00 - 27 May 2018, 23:59
piata Corneliu Coposu, Medias, Romania

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

 

 

Informare de presă

Ref.: Produs de Cluj la Mediaș, ediția a III-a

 

 

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită iubitorii de tradiție și folclor din Mediaș, și nu numai, să ia parte în perioada 25-27 mai 2018, în Piața Corneliu Coposu din municipiu, la cea de-a treia ediție a târgului meșterilor populari și micilor producători organizată în această locație.

Consiliul Județean Cluj, alături de partenerii din Asociația Produs de Cluj, nu doar că acționează pentru a sprijini economia locală, dar acum, în an centenar, face tot ce îi stă în putință pentru a cinsti memoria înaintașilor. O face păstrându-le învățăturile, conservând și promovând autenticul, tradiția și cultura populară, cea mai de preț zestre materială și imaterială ce ne-a fost lăsată de corifeii Marii Uniri și de cei care i-au mandatat să voteze pentru întregirea neamului. Avem un public care merită toate eforturile și considerația noastră, așa că nu putem să lipsim tocmai în acest an din Cetatea Luminii.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe.

La ediția 2018 a Târgului Produs de Cluj la Mediaș vor fi prezenți cca. 60 de artizani și mici întreprinzători clujeni și sibieni. Ei vor expune preparate alimentare realizate după rețetele străbunilor, uleiuri presate la rece, miere de albine și produse apicole, dulcețuri, siropuri şi sucuri naturale, zacuscă şi conserve, turtă dulce şi prăjituri de casă, vinuri şi lavandă. Nu vor lipsi costumele populare din zona Transilvaniei, bijuteriile lucrate de mână, ceramica, jucăriile, cojoacele şi articolele de pielărie.

Cei mai pricepuți bucătari clujeni vor găti în aer liber pentru ca cei prezenți să aibă șansa de a gusta din bucatele tradiționale. Zilnic, pe scena târgului vor evolua ansambluri folclorice şi soliști de muzică populară, dar nu va lipsi nici de această dată spectacolul de magie, precum și modernul parc de distracții unde voia bună este cuvânt de ordine și adrenalina este la mare căutare.

 

 

Biroul de presă

23 mai 2018

 

Details
Start: May 25, 2018
End: May 27, 2018
Event Categoryevenimente
Venue
Venue Name: piata Corneliu Coposu
Address: Medias, Romania
+ Google Map
Organizer
Organizer Name: Produs de Cluj
Phone: 0746 464 656
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial